link do zadań http://img252.imageshack.us/img252/4469/20091203209.jpg
proszę o pomoc przy jakimkolwiek zadaniu...
Zad.1 Liczba E i Twierdzenie o 3 ciągach
Zad2 Zbieżności szeregów −−> Couchy dAlambert
Zad3 Szereg potegowy(promien,srodek)
Zad4 Ciaglas funkcji..
prosze o pomoc, i jesli to mozliwe to rozwiazanie z małym wytlumaczeniem...
Zad1 niby umiem, ale mam problem z działaniami... i mi glupoty wychodza.... z gory dzieki za
pomoc
| 1 | 1 | 1 | |||
> | >.....> | ||||
| √2+n2 | √3+n2 | √n+n2 |
| 1 | 1 | |||
L=(n−1)* | > suma > (n−1)* | =P | ||
| √2+n2 | √n+n2 |
| n(1−1n) | ||
L = | = | |
| √n2(2n2+1) |
| n(1−1n) | |
= | |
| n√2n2+1 |
| 1−1n | 1−0 | ||
→ | =1 | ||
| √2n2+1 | √0+1 |
| n(1−1n) | ||
P= | = | |
| √n2(2n+1) |
| n(1−1n) | |
= | |
| n*√2n+1 |
| 1−1n | 1−0 | ||
→ | = 1 | ||
| √2n+1 | √0+1 |
| tg(x−π) | ||
f(x)= | = | |
| cosx2 |
| tgx | |
= | |
| cosx2 |
| sinx | |
= | |
| cosx*cosx2 |
| 2sinx2*cosx2 | |
= | |
| cosx*cosx2 |
| 2sinx2 | |
| cosx |
| 2sinπ2 | 2*1 | |||
limx→π f(x) = | = | = −2 | ||
| cosπ | −1 |
| nn(2n+3) | ||
un = | ||
| 2n(n+1)! |
| (n+1)n+1(2(n+1)+3) | ||
un+1= | = | |
| 2n+1(n+1+1)! |
| (n+1)n(n+1)(2n+5) | |
| 2n*2(n+2)! |
| un+1 | |
= | |
| un |
| (n+1)n(n+1)(2n+5) | 2n*(n+1)! | ||
* | |||
| 2n*2(n+2)! | nn*(2n+3) |
| n+1 | (n+1)(2n+5) | 1 | ||||
( | )n* | * | = | |||
| n | (2n+3)(n+2) | 2 |
| 2n2+7n+5 | 1 | |||
(1+1n)n* | * | = | ||
| 2n2+7n+6 | 2 |
| 2+7n+5n2 | 1 | |||
(1+1n)n* | * | → | ||
| 2+7n+6n2 | 2 |
| 2+0+0 | e | |||
e* | *12 = | > 1 | ||
| 2+0+0 | 2 |
| un+1 | e | ||
→ | |||
| un | 8 |
| 1 | ||
R= | ||
| 4e |
Zad 4 :
A2−A−8=−2
A2−A−6=0
normalnie mam to rozwiazac jako rownanie kwadratowe(delte)? A2=x2 ?
Jesli jest mozliwosc to prosze o dalsza pomoc przy zadaniach np. 3
Zad 4 :
A2−A−8=−2
A2−A−6=0
normalnie mam to rozwiazac jako rownanie kwadratowe(delte)? A2=x2 ?
Jesli jest mozliwosc to prosze o dalsza pomoc przy zadaniach np. 3