ciąg liczbowy
MAGDA: hej mam taki problem:
podaj przykład ciągu liczbowego, który spełnia jednocześnie poniższe warunki:
a) jest zbieżny do liczby 2015
b) nie jest monotoniczny
13 cze 14:48
początkujący: (2015 n2 + 7n + 90):(n2+9)
13 cze 16:07
początkujący: On jest chyba jednak monotoniczny; mój blad
13 cze 16:18
początkujący: (2015 (n−10)3+10):((n−10)3)
13 cze 16:32
początkujący: Generalnie to każda funkcja homograficzna przesunięta w prawo o odpowiednią ilość kratek i
pomnozona przez 2015 oczywiscie; czyli np. 2015(n−9):(n−10)
Tak z ciekawości; to jest zadanie z liceum?
13 cze 16:37
początkujący: Boże co ja dziś wyrabiam; znowu błąd sorry xd trochę się nie zastanowił em z ta funkcja
homograficzna
13 cze 16:38
13 cze 16:47
początkujący: 2015(n−1)(n−3)(n−5):n3
a1=0
a2> 0
a3=0
a4 <0
a5=0
a6> 0
No i lim =2015
13 cze 16:51
MAGDA: 
dziękuje
nie jest z liceum

studia...
13 cze 18:22
Janek191:
Na studiach trzeba sobie radzić z ciągami
13 cze 18:25
MAGDA: niekoniecznie
13 cze 18:34