Równania wymierne
jessica69: We wspólnym układzie współrzędnych narysuj wykresy funkcji:
f(x) = x dla x ∊ <1;+∞) oraz 2 − x dla x ∊ (−∞;1)
g(x) = 3x − 2x, gdzie x ≠ 0
Następnie rozwiąż graficznie równanie f(x) = g(x)
Potrzebuję pomocy w tym równaniu f(x) = g(x). Nie rozumiem jak zapisać spójnie w jedno funkcję,
która jest jednocześnie x i jednocześnie 2 − x ...
13 cze 14:46
jessica69: Proszę tylko o pomoc w zapisie równania.
13 cze 14:51
5-latek: Przeciez tu nie masz rozwiazac algebraicznie .
Polecenie wyraźnie brzmi . Rozwiaz graficznie
13 cze 14:55
jessica69: To jak w takim razie graficznie to zapisać?
13 cze 15:29
Kacper:
Graficznie zapisać? − narysować
13 cze 15:30
jessica69: Jesteśmy na dobrej drodze

Teraz już wiem, że trzeba narysować. Tylko jak narysować równanie?
Mam narysować cześć wspólną zbiorów rozwiązań obu funkcji? Czy jak?
13 cze 15:34