Amanda: W rombie o bokach długości kąt ostry wynosi 45 stopni . Oblicz długość promienia okręgu
wpisanego w ten romb.
25 paź 10:22
żabka: jaka długość boku



<z jęzorem>
26 paź 01:41
Amanda: o boku długości 20 cm.
26 paź 09:07
Amanda: Czy teraz mi pomożesz

Proszę
26 paź 11:44
żabka: OK

więc
S (pole) rombu S=2akw. *sin 45 STOPNI
S =2*400*v2/2 = 400 v2 (v2) ---2PIERWIASTKI Z 2
r = S/p gdzie p= połowa obwodu czyli p=40
r= 400 v2/40 = 10 v2 (10 PIERWIASTKÓW Z 2)
odp: r= 10V2
26 paź 11:49
żabka: Napisz czy wiesz o co biega

?
26 paź 11:51
Amanda: Takk rozumiem dziękuje bardzo.
26 paź 12:28