Brdzo goraco proszę o rozwiązanie
nicola: oblicz pole i obwod kwadratu ABCD jesli A (2,3) B(8,−1)
12 cze 23:38
Mila:
|AB|=√(8−2)2+(−1−3)2 oblicz i wzory na pole i obwód
12 cze 23:45
nicola: robiłam tak i wychodzi mi √40 i dalej nie wiem co robic
13 cze 00:08
nicola: tzn wychodzi mi √52
13 cze 00:09
Eta:
a2=|AB|2= 62+(−4)2 = 52 ⇒ a= √52= √4*13= 2√13
P=a2=52 i obwód L= 4a = 8√13
13 cze 00:14
Tuman:
nawet ja, czyli tuman wiem, że pole kwadratu to |AB|2 = 52 i obwód to 4|AB| = 4√52 = 8√13
13 cze 00:16
nicola: dziękuje
13 cze 00:24
Eta:
13 cze 00:36