bardzo proszę o rozwiązanie
nicola: sin α = 47 i 90℃ < α< 180℃ oblicz wartosci pozostalych funkcij kata α
12 cze 23:36
Eta:
Końcowe ramię kąta α∊ II ćw. to sinα>0 , cosα<0 , tgα<0 , ctgα<0
| | 16 | | √33 | |
cosα= −√1−sin2α= −√1− |
| = − |
| |
| | 49 | | 7 | |
13 cze 00:11
nicola: poprosze o uzupelnienie calego bo to dla mnie czarna magia
13 cze 00:16
Eta:
Ech
nicola
| | 4 | | 7 | | 4 | |
tgα= |
| *(− |
| )= − |
| |
| | 7 | | √33 | | √33 | |
13 cze 00:46
kyrtap: nicola jak czarna magia to ty jakimś magikiem zostaniesz
13 cze 00:54
Eta:
13 cze 00:58
PW: nicola została pierwszą Polką, która mierzy kąty za pomocą ℃.
Od razu przypomina mi się autentyczna opowieść ze Studium Wojskowego.
Major z zapałem wykłada strategiczny temat:
− Woda wrze w 90℃.
Student fizyki nieśmiało melduje:
− Obywatelu majorze, woda wrze w 100℃.
Major szuka gorączkowo w skrypcie i po pewnym czasie oznajmia triumfalnie: − Macie rację, w 90
stopniach woda ma kąt prosty.
13 cze 17:53