matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wymiar przestrzeni
edge:
Wyznaczyć wymiar przestrzeni U={a+b
√
5
: a,b ∊ ℚ} nad ℚ i przestrzeni U={(z1, z2) ∊ℂ
2
: z1 = i*z2} gdzie z1 to sprzężenie liczby zespolonej.
12 cze 21:28
b.:
znajdź bazę
12 cze 22:45