matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownanie
iiiiii:):
napisz rownanie okregu o srednicy AB wiedzac ze a=(2,−4) b=(2,4)
12 cze 17:59
Mila:
|AB|=8 S=(2,0)
1
r=
|AB|=4
2
(x−2)
2
+y
2
=4
2
⇔ (x−2)
2
+y
2
=16
12 cze 18:12