paulina: hej. Potrzebuje pomocy , mam jutro spr z zamiany jednostek a w ogóle tego nie rozumiem Gdyby
ktoś mi pomógł mam kilka przykładów
2 * 106 [mm2] = [km2]
3 [m/s] = [cm/min]
10 [g/cm3] = [kg/m3]
20 [cm/s] = [mm/min]
40[m/min] = [km/godz]
Jeśli ktoś wie jak zrobić przynajmniej jeden przykład niech napisze , bardzo mi na tym zależy
6 gru 14:16
peper: | | 1 | |
2.jeśli pokonasz 3m czyli 300cm w ciągu sekundy |
| h to w minute pokonasz 60 razy więcej |
| | 60 | |
czyli 18000cm . Chyba o to chodzi więc 18000cm/min.
6 gru 14:24