matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie z liczbą e
Vine:
1
(e
x
+ e
−x
) = 1
2
Proszę o pomoc.
11 cze 18:45
J:
x = 0
11 cze 18:49
Vine:
Możesz rozpisać jak do tego dojść?
11 cze 18:53
J:
Podstaw e
x
= t i rozwiąż rownanie kwadratowe
11 cze 18:55