matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie o zmiennych rozdzielonych
Bazi:
Prosze o pomoc w rozwiązaniu równaniu o zmiennych rozdzielonych
y'e
−
x
=y
2
y(0)=−1
11 cze 18:15
J:
dy
= e
x
dx
y
2
11 cze 18:21
Bazi:
1
a powiedz mi czy dobrze mi wyszło y=
−e
x
+C
a po podstawieniu c=0 ?
11 cze 19:27
J:
dobrze
11 cze 19:40
Bazi:
Dzieki wielkie
11 cze 19:54