Calka podwojna, egzamin
pomocy: Kolezanka pisze wlasnie wazny egzamin z matematyki(wiem, to oszustwo, ale dziewczyna jest
strasznie zdesperowana zeby to zdac)
Sam juz dawno skonczylem matematyke, no i troche zapomnialem, pomoze ktos z zadaniem?
obliczyc calke podwojna ∫∫x+4y dxdx
gdzie D jest obszarem zawartym miedzy krzywykimi y=3√x , x+y=4, x=4. na koncu obliczen nie
trzeba wykonywac dzialan na ulamkach
Bardzo prosze o pomoc
11 cze 15:34
J:
podpowiem .... rozbić na dwie całki ...
pierwsza dla 0 ≤ x ≤ 1 ..górna funkcja y = 3√x , dolna y = 0
druga dla 1 ≤ x ≤ 4 górna funkcja y = −x + 4, dolna y = 0
11 cze 15:41
pomocy: Jestem wdzieczny za probe pomocy, ale nie bede ukrywal ze liczylem na wiecej

Nie wynika to z mojego lenistwa, lecz z braku czasu na przypomnienie sobie podstaw.
Ale i tak dzieki!
11 cze 15:53
J:
przykro mi ... ale na gotowca niestety nie licz
11 cze 15:56