matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całka.
lallana20 :
Oblicz: x
2
ln(x
3
+1)dx
11 cze 12:06
J:
1
podstawienie: x
3
= t , 3x
2
dx = dt .... =
∫ln(t+1)dt = ... licz
3
11 cze 12:09
lallana20 :
dzięki wielkie
11 cze 12:16