oblicz granice
Ania: Witam potrzebna pomoc: oblicz granice
lim x−> 2 x
2+3/x−2
Lim x−>−1 4x+1/x
2−x−2
Lik x−> 0 (1/x−1/x
2)
Z gory dzieki !
11 cze 11:14
J:
1) prawostronna: + ∞ , lewostronna: − ∞
11 cze 11:17
Ania: Potrzebiwalabym jak to liczysz mozna by poprosic ?
11 cze 11:20
J:
2) prawostronna: − ∞ , lewostronna: + ∞
11 cze 11:22
11 cze 11:23
J:
| | x −1 | | 0 − 1 | | −1 | |
3) = lim |
| = [ |
| ] = [ |
| ] = − ∞ |
| | x2 | | 0 | | 0 | |
11 cze 11:26
Ania: Super dzieki piekne

jeszcze do konca tak

jak mozesz
11 cze 11:27