Wyznaczanie zbiorów
Zoska :D: 1. Wyznacz zbiory A∩B oraz A∪B jeżeli :
A = { x ∊ R: |x+1|≤3 } , B= {x ∊ R: |x+2|≥2 }
2. Wyznacz dopelnienia zbiorów A' , B' jezeli:
A = { x ∊ R: |2x+1| >5} , B= {x ∊ R: |1−2x|≤3 }
3.Wyznacz roznice zbiorow A\B , B\A jezeli:
A = { x ∊ R: |2−x|<3 } , B= {x ∊ R: |3x−1|≥2}
11 cze 09:05
J:
1)
A) Ix+1I ≤ 3 ⇔ −3 ≤ x+1 ≤ 3
B) Ix+2I ≥ 2 ⇔ x + 2 ≥ 2 lub x + 2 ≤ −2
teraz wyznacz zbiory A i B
11 cze 09:08
Zoska :D: Jak to dokonczyc ?
11 cze 09:31
J:
oblicz jakie iksy należą do A oraz jakie iksy należą do B
11 cze 09:34