przekątna
renata: przekątna sześcianu ma długośc 3.Oblicz pole powierzchni całkowitej tego sześcianu
6 gru 13:46
Bogdan:
Jeśli sześcian ma krawędź długości a, to jaką długość ma przekątna sześcianu?
6 gru 13:50
renata: 3cm
6 gru 13:51
Bogdan:
Nie odpowiedziałaś na pytanie, więc ponawiam je: jeśli sześcian ma krawędź długości a,
to jaką długość ma przekątna sześcianu?
(chodzi o wzór na długość przekątnej sześcianu)
6 gru 13:53
NICK: wzór na przek. sześcianu a pierwiastków z 3
więc a p(3)=3/p(3)
a=3/p(3)
a=p(3)
Psz=a3
P=p(3)3
P=3p(3)
12 gru 13:07