matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całka, całka jak z tą całką :/ ?
kamil1892:
∫x
2
ln2xdx
10 cze 21:48
vaultboy:
Przez części podstawiasz f(x)=lnx, bo f'(x)=1/x
x
3
g'(x)=x
2
, bo g(x)=
/celowo pominąłem C/
3
10 cze 22:09