matematykaszkolna.pl
studia/matematyka tyu: cześć mam pytanie dot. matematyki na studiach. Jakie działy sobie powtórzyć ze szkoły średniej, które potem przydają się na matmie na studiach? Ktoś kiedyś pisał na forum, że trygonometria jest ważna.
10 cze 21:27
bezendu: Logarytmy, trygonometria i to chyba tyle emotka Ja tylko to powtarzałem w wakacje i miałem 5,0 z analizy i algebry na pierwszym semestrze.
10 cze 21:35
tyu: dzięki za wypowiedź bezendu emotka Może ktoś coś jeszcze
10 cze 21:37
koło: sprawne liczenie pochodnych też się przyda
10 cze 21:39
bezendu: Co tutaj się więcej wypowiadać ?, pierwsze zajęcia to powtórka z lo+indukcja i logika potem granica ciągu, granica funkcji, pochodne, całki nieoznaczona, całki oznaczone, szeregi, całki wielokrotne, funkcje wielu zmiennych, rachunek różniczkowy. To materiał z PWr w skrócie z analizy 1 i analizy 2+ jeszcze rachunek prawdo i elementy analizy wektorowej.
10 cze 21:42
tyu: mam już w tym celu książkę G.I. Zaporożca
10 cze 21:42
Qulka: pytanie jeszcze jaki kierunek tych studiów emotka
10 cze 21:44
tyu: inf
10 cze 21:49
10 cze 21:57
Qulka: tak na głęboką wodę emotka
10 cze 21:57
tyu: been there, seen that lecz niestety ten wydział na tym Uni to nie moja liga emotka
10 cze 22:01
Qulka: to są ogólne wytyczne dla wszystkich emotka
10 cze 22:03
bezendu: Dokładnie i jeszcze dobrze algebrę będziesz musiał opanować+matematyka dyskretna.
10 cze 22:11
tyu: zatem zapowiada się ciekawe lato. Dziękuję wszystkim za wypowiedzi emotka
10 cze 22:13
bezendu: Chyba nie wiesz co mówisz ! W wakacje odpoczywaj, nie ucz się, potem będziesz tego żałował jak przyjdzie rok akademicki..
10 cze 22:14