matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykonaj działania i dodawanie
nikitta0099:
x
2
−9
x−2
1.
*
2−x
3+x
−x
2
+3x
2x−6
2.
:
x−1
x
2
−1
3−x
x+5
3.
+
x−5
X+3
10 cze 20:43
Janek191:
1. x ≠ − 3 i x ≠ 2
x
2
−9
x − 2
(x −3)*(x + 3)*(x −2)
*
=
=
2 − x
3 + x
(2 −x)*(x + 3)
(x −3)*( x −2)
=
= −( x − 3) = 3 − x
−( x −2)
11 cze 09:13