GA
hs: Oblicz granicę :
lim
n−>∞ (
√n+2−
√n)
| | (√n+2−√n)(√n+2+√n) | |
limn−>∞ |
| |
| | (√n+2+√n) | |
[
2∞]=0 ?
10 cze 20:19
hs: Co robię nie tak ?
10 cze 20:19
hs: I jeszcze drugie zadanie :
| | 4n−5n | |
Oblicz granicę ciągu an= |
| |
| | 4n+1+4*5n | |
10 cze 20:28
hs: POMOCY
10 cze 20:43
john2: wg mnie masz dobrze
10 cze 20:45
john2: w drugim może spróbuj wyciągnąć 5n przed nawias w liczniku i mianowniku
10 cze 20:46
10 cze 20:47
Janek191:
I dobrze
W II dzielimy licznik i mianownik przez 5n
10 cze 20:48
Eta:
10 cze 20:49
hs: Dziękuję, zaraz jeszcze podrzucę 2 zadanka, próbuję je rozwiązać, może wrzucę rozwiązania do
sprawdzenia.
10 cze 20:54
hs: | | 1−44n | |
Jak obliczyć sumę ciągu geometrycznego 1+4+16+...+4n ? S=1* |
| i co dalej ? |
| | 1−4 | |
10 cze 21:03
as:
10 cze 21:30
hs: Pomoże ktoś ?
10 cze 21:40
hs: ?
10 cze 21:56
hs:
10 cze 23:01