3x+1 | ||
f(x) = | ||
x+3 |
3*(−x) + 1 | ||
g(x) = f ( −x) = | = | |
− x + 3 |
3 x + 1 | ||
b) g(x) = 3 − f(x) = 3 − | = ... | |
x + 3 |
−3x+1 | 3(−x+1)−2 | 2 | ||||
samym i wychodzi mi: | = | =3− | a w odpowiedzi mam | |||
−x+1 | −x+1 | 1−x |
2 | ||
3+ | , gdzie jest błąd? | |
1+x |
3*( −x) + 1 | − 3 x + 1 | 3x − 1 | ||||
g(x) = f (−x) = | = | = | = | |||
− x − 1 | − x − 1 | x + 1 |
3*( x + 1) − 4 | 4 | |||
= | = 3 − | |||
x + 1 | x + 1 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |