matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
karim2212:
obliczyć całkę
10 cze 17:56
Janek191:
1
1
=
[ ∫ 1 dx + ∫x
−1
dx ] =
*[ x + ln I x I + C
1
] =
3
3
x
1
=
+
ln I x I + C
3
3
10 cze 18:02
kamil1892:
1/3(∫dx+∫x
−1
dx)=1/3(x+lnIxI+C) Ja zrobiłbym to tak...
10 cze 18:02