matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wartość wyrażenia.
beryl.:
1
1
Oblicz wartość wyrażenia x
2
+
, gdy x+
=3.
x
2
x
10 cze 17:39
Janek191:
1
1
1
1
( x +
)
2
= x
2
+ 2 +
⇒ x
2
+
= (x +
)
2
− 2 = 3
2
− 2 = 7
x
x
2
x
2
x
10 cze 17:44
beryl.:
Dzięki,
Janek
.
10 cze 17:47