oblicz całkę
BlueEDEN:

oblicz całkę:
10 cze 17:26
Janek191:
| | 1 | | 1 | | 1 | |
= |
| ∫ ( 1 + |
| ) dx = |
| ∫ ( 1 + x−1 ) dx = .... |
| | 3 | | x | | 3 | |
10 cze 17:40
BlueEDEN: a po co jest ten nawias przed dx?
10 cze 17:49
Janek191:
| | 1 | |
Bo liczymy całkę z ( 1 + |
| )  |
| | x | |
| | 1 | |
... = |
| [ ∫ dx + ∫ x−1 dx ] = |
| | 3 | |
10 cze 17:58
karim2212: a czyli wtedy się jakby 2 całki liczy no to teraz rozumiem
10 cze 17:59
karim2212: ja próbowałem wyliczyć jedną całkę z tego całego nawiasu i za cholerę nie chciało mi wyjść
10 cze 18:00