matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wzór Statyka
ugabuga:
wzór Prosze o pomoc jak wyciągnąć z tego ile ma M
A
i M
S
M
A
*a
(M
A
−M
s
)*c
(M
A
−M
s
)*b
+
+
=0
G*J
o
1
G*J
o
3
G*J
o
2
M
A
−M
s
+M
B
=0 a=350 b=250 c=320
10 cze 17:11