matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
bryly
micha:
z polkola utworzono powierzchnie pewnego stozka .kat rozwarcia tego stozka ma miare
10 cze 14:30
Janek191:
π*l = 2π r r = 0,5 l
r
sin β =
= 0,5 ⇒ β = 30
o
l
zatem α = 2 β = 60
o
=============β
10 cze 15:07