matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Hiperbola
Patrycja:
Sprowadzić do postaci kanonicznej równanie linii x
2
+2xy−y
2
+8x+4y−8=0 Robiłam metodą niezmienników i wyszło mi x
2
+y
2
=11
√
2
a w odpowiedziach jest x
2
−y
2
=11
√
2
10 cze 13:47