Rachunek różniczkowy
bezendu:
Metodą operatorową rozwiązać zagadnienie początkowe y'+2y=10e
3t y(0)=7
no to mam takie coś
y'+2y=10e
3t
dy=(10e
3t−2y)dx
?
10 cze 13:28
52: dx czy dt ?
10 cze 13:42
bezendu:
No nie wiem czy to jest dobrze, wgl.. Jak wiesz to proszę napisz.
10 cze 14:26
bezendu: ?
10 cze 14:33
bezendu:
dy=(10e
3t−2y)dt
?
10 cze 15:01
bezendu: ?
10 cze 19:54
bezendu: .
10 cze 20:05
Godzio: Metoda operatorowa to ta z transformatą Fouriera?
10 cze 20:17
Godzio:
Tfu Laplace'a
10 cze 20:17
bezendu:
Ani to ani to
10 cze 20:25
ZKS:
Też mi się wydaje, że metoda operatorowa to z transformatą Laplace'a.
10 cze 20:51