matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Sprawdź rachunkowo, czy punkt P = (3, 1) należy do prostej k: 4x + 2y – 5 = 0.
abs:
Sprawdź rachunkowo, czy punkt P = (3, 1) należy do prostej k: 4x + 2y – 5 = 0.
10 cze 07:25
Qulka:
4•3+2•1−5=12+2−5=9≠0 więc nie należy
10 cze 08:46