matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz współrzędne środka i promień okręgu o równaniu
asd:
Wyznacz współrzędne środka i promień okręgu o równaniu: x
2
+ y
2
– 6x + 8y – 1 = 0
9 cze 22:56
Benny:
(x−3)
2
−9+(y+4)
2
−16−1=0 (x−3)
2
+(y+4)
2
=26 S(3;−4) r=
√
26
9 cze 23:51
Piotr:
wzorki oraz ich wyprowadzenie
https://matematykaszkolna.pl/forum/forum.py?komentarzdo=1471
9 cze 23:54