1 | ||
∑ | ||
(n+1)(n+2) |
1 | ||
s1= | ||
2*3 |
1 | 1 | |||
s2= | + | |||
2*3 | 3*4 |
1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | |||||||
lim | − | + | − | ...+ | − | |||||||
2 | 3 | 3 | 4 | n+1 | n+2 |
1 | 1 | |||
lim | − | |||
2 | n+2 |
1 | 1 | |||
− | → dąży do 0 wiec wynik wychodzi mi | a w odpowiedziach mam 1 mógłby mi ktoś | ||
n+2 | 2 |
1 | ||
∑ln( | +1) | |
n |
1 | ||
s1=ln( | +1) | |
1 |
1 | 1 | |||
s2=ln( | +1)+ln( | +1) | ||
1 | 2 |
1 | 1 | 1 | ||||
s3=ln( | +1)+ln( | +1)+ln( | +1) | |||
1 | 2 | 3 |
1 | 1 | 1 | 1 | |||||
lim ln[( | +1)*( | +1)*( | +1)*...*( | +1)] | ||||
1 | 2 | 3 | n |
2 | 3 | 4 | 5 | n | n+1 | |||||||
lim ln[ | * | * | * | * | * | |||||||
1 | 2 | 3 | 4 | n−1 | n |
n+1 | ||
lim ln(1* | ) | |
n−1 |
n+1 |
| 1 | |||||||||||||
lim | )= | dąży do 0 wiec całość dąży do 1 a w | |||||||||||||
n−1 |
| n |
3 | 4 | 5 | 6 | |||||
S5=ln(2* | * | * | * | )=ln(6) | ||||
2 | 3 | 4 | 5 |
1 | ||
nie rozumiem jak od n=0 przecież nie można dzielić przez zero a tak by było ln | +1 | |
0 |
1 | ||
Nie będziesz miał 0 w mianowniku, bo masz wyrażenie | ||
(n+1)*(n+2) |
1 | 1 | 1 | |||
= | − | ||||
1*2 | 1 | 2 |
2 | 3 | 4 | n | ||||
* | * | * ... * | = n | ||||
1 | 2 | 3 | n − 1 |
n − 1 | ||
Tam gdzie są kropki przecież masz wcześniej | zauważ to. | |
n − 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |