matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Łatwe, proszę o szybką pomoc!
Bartuś:
2
√
3
Łatwe, proszę o szybką pomoc! Jak podnieść do kwadratu
3
9 cze 21:05
PW:
Bartuś, rzeczywiście łatwe. Osobno trzeba podnieść do kwadratu licznik i osobno mianownik. Jedziemy:
2
√
3
(2
√
3
)
2
(
)
2
=
=
3
3
2
9 cze 21:09
Janek191:
2
√
3
4*3
4
(
)
2
=
=
3
9
3
9 cze 21:10