matematykaszkolna.pl
aa Hugo: python pomocy HEX DUMP + polecenie xxd do terminala; co można z tych programów zrobić i jak to rozbudowac pod python?
9 cze 19:44
9 cze 19:47
9 cze 19:48
9 cze 19:50
Hugo: emotka
9 cze 19:53
Hugo: Daje komendeemotka python hexdump.py hexdump.py 0 60 16 File "hexdump.py", line 4 def hexdump(fname, start, end, width): ^ IndentationError: unexpected indent −−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−− import sys def hexdump(fname, start, end, width): for line in getlines(fname, int(start), int(end), int(width)): nums = ["%02x" % ord(c) for c in line] txt = [fixchar(c) for c in line] print " ".join(nums), "".join(txt) def fixchar(char): from string import printable if char not in printable[:−5]: return "." return char def getlines(fname, start, end, width): f = open(fname, "rb") f.seek(start) chunk = f.read(end−start) gap = width − (len(chunk) % width) chunk += gap * '\000' while chunk: yield chunk[:width] chunk = chunk[width if __name__ == '__main__': try: hexdump(*sys.argv[1:5]) except TypeError?: hexdump("hexdump.py", 0, 100, 16) −−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−− czemu to nie dzialaemotka?
9 cze 20:05
Dziadek Mróz: Dej mnie kod na pastebin, ideone lub wklej.to
9 cze 20:42
Hugo: Zasabotowali Huga, odłączyli mi neta a teraz prądu nie mam... 40% baterii.. wiec tak mam; ALA switch 1. zmiana systemu liczbowego 2. edycja tekstu 3. xxd 4. hd 1 i 2 juz kiedys robilismy 3 − i tu dalem pipe = coś.popen("xxd − parametr" + plik") read pipe COS TAKIEGO** i jest 7 jakby rzeczy do testowania; wyczytywanie binarnie, mniej okran, czytaj od, czytaj do... i uzytkownik podaje plik 4. Uboższa wersja bo programy są troche podobne, dalem tu ino 4 polecenia : )) tak zeby bylo na końcu zrobilem chłopka print """ oooooooooooo ooooooooooooooo oo oo oo oo oo oo ... """ emotka myśle ze styknie
9 cze 22:46
Hugo: przez windowsa chyba sie tak latwo nie dokopie do ubuntu to chyba ci nie wkleje
9 cze 22:46
Dziadek Mróz: Fsproxy i masz dostęp do partycji linuxa na windowsie
9 cze 23:10