matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Objętość bryły
studentka:
Oblicz objętość bryły ograniczonej powierzchniami: z=0, z=
√
x
2
+y
2
, x
2
+y
2
=2y Wyliczyłam granicę x : −1<=x<=0. Nie wiem jak wyliczyć granicę y. Próbowałam przyrównać równania stożka i walca, ale wychodziły głupoty.
9 cze 19:38