Funkcje Kwadratowe
EmOl : Przedstaw Funkcje f w postaci kanonicznej
Dziś tak robiłem na poprawie zdawało się dobrze ale jednak nie, może ktoś powie jak to
dokładnie zrobić ?
f(x)= x2+2x+4
9 cze 17:39
J:
f(x) = (x +1)2 + 3
9 cze 17:40
olekturbo: postać kanoniczna ma postać a(x−p)
2+q
f(x) = x
2+2x+4
Δ = b
2−4ac = 4−16 = −12
y = (x+1)
2+3
9 cze 17:42
J:
prosto ... = (x2 + 2x + 1) − 1 + 4 = (x+1)2 + 3
9 cze 17:43
EmOl : olekturbo Wielkie dzięki już wiem czym mój problem tkwił, źle zapisywałem po prostu wynik.
Dobra dziękuje także J.
Potrzeba więcej takich ludzi jak wy
9 cze 17:45