Całka podwójna
studentka: Jak obliczyć całkę podwójną ((x)/(x2+y))dxdy po obszarze D: y=1/2 *x2, y=x . Gdy biorę
obszar normalny względem osi x, mam 0<=x<=2 <1/2x2<=y<=x i pakuje się w logarytmy....
9 cze 17:19
J:
no i co z tego ?
9 cze 17:22
studentka: To z tego, że mam obliczyć całkę 2+1/2*yln(4+y)−1/2*(4+y)+1/2*lny−1/2y po y..
9 cze 17:42
J:
| | x | |
masz policzyć całkę: ∫02 (∫1/2x2x |
| dy)dx |
| | x2+y | |
9 cze 17:46
J:
| | 1 | |
[x*ln(x2+y)] w granicach : y = |
| x2 i y = x |
| | 2 | |
9 cze 17:50
studentka: jak mam policzyć całkę x/ (x2+y) dy?
9 cze 19:30
studentka: Mam całkę w granicach od 0 do 2 (x*ln(x2+x)−x*ln(3/2*x2))dx
9 cze 19:34