matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
c
aaddaa:
dany jest ciag o wyrazie ogolnym a
n
=
n
2
2n+1
. jaki ma wzor wyraz a
n
+
1
6 gru 12:45
M:
2 maj 16:45
Podstawy Geometrii:
n
2
a
n
=
2n+1
(n+1)
2
(n+1)
2
a
n+1
=
=
2(n+1)+1
2n+3
2 maj 19:24