√3 | π | 2 | ||||
sin x = | ⇔ x = | + 10π lub x = | π + 10 π | |||
2 | 3 | 3 |
2 | ||
a co z katąmi: x = | + 2kπ ![]() | |
3 |
√3 | ||
sinx= | ⇔ | |
2 |
π | 2π | |||
x= | +2kπ lub x= | +2kπ, k∊C | ||
3 | 3 |
π | ||
10π≤ | +2kπ ≤12π /:π | |
3 |
1 | ||
10≤ | +2k≤12 | |
3 |
1 | 1 | |||
10≤ | +2k i | +2k≤12 i k∊C | ||
3 | 3 |
29 | 35 | |||
k≥ | i k≤ | |||
6 | 6 |
π | ||
Stąd x= | +2*5π | |
3 |
π | ||
x= | +10π | |
3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |