matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz całke
add:
∫3sinxcosxdx=?
9 cze 00:04
ZKS:
3
3
3sin(x)cos(x) =
* 2sin(x)cos(x) =
sin(2x)
2
2
Próbuj.
9 cze 00:07
J:
albo ... sinx = t , cosxdx = dt
1
3
..... = 3∫tdt = 3*
t
2
+ C =
sin
2
x + C
2
2
9 cze 06:04