przeksztalcanie
m.: Czy ktos moze pomoc mi wyciagnac xp1? Za kazdym razem wychodza mi inne wyniki
| | x1p(S+5,75) | | 100−p | |
x2p= |
| * |
| |
| | 100−w2 | | 100 | |
8 cze 23:19
Qulka: a jakie Ci wyszły?
8 cze 23:23
m.: np. taki:
| | x2p*(100−w2) | | 1 | |
X1p = |
| * |
| |
| | (100−p)+(10000−100w2) | | S+5,75 | |
8 cze 23:25
Qulka: wywal drugi nawias z mianownika i w drugim ułamku na górze 100
8 cze 23:26
Metis: | | x1p(S+5,75) | | 100−p | |
x2p= |
| * |
| |
| | 100−w2 | | 100 | |
| | x1p(S+5,75)(100−p) | |
x2p= |
| |
| | 100(100−w2) | |
100x2p(100−w2)=x1p(S+6,75)(100−p) /:(S+5,75)(100−p)
| | 100x2p(100−w2) | |
x1p= |
| |
| | (S+5,75)(100−p) | |
8 cze 23:29
Metis: Chyba dobrze, nie sprawdziłem
8 cze 23:30
Qulka: dobrze
8 cze 23:31
Piotr:
literoweczka sie zdarzyla
8 cze 23:32
Metis: Gdzie Piotr?
8 cze 23:35
Piotr:
trzecia linijka : skad S + 6,75 ?
8 cze 23:36
Metis: A, tak, racja
8 cze 23:36
Piotr:
8 cze 23:38
m.: dziekuje
8 cze 23:40