matematykaszkolna.pl
ee Michcio: W jakim programie narysować |x−2y|+|x|≤1 Mam wrażenie że Wolfram Alpha się myli http://www.wolframalpha.com/input/?i=|x-2y|%2B|x|%3C%3D1 bo tam jest pojedynczy x a nie moduł x :(
8 cze 22:52
Cami: maple emotka
8 cze 22:53
Michcio: A coś darmowego może Skąd można to maple ściągnąć Jak masz maple podrzuć screen jak to wygląda bo coś mi nie chce wyjść narysowanie tego cholerstwa
8 cze 22:54
ZKS: Trzeba uważnie czytać. Taki zapis jak podaje na samym początku wolfram to |x − 2y| + x ≤ 1, kiedy x ; y ≥ 0. Dalej już masz normalny zapis dla rzeczywistych x ; y x2 + (x − 2y)2 ≤ 1. Pokazuje on inne formy tego samego. Pierwsze dla x ; y ≥ 0 następne dla x ; y ∊ R.
8 cze 22:57
Michcio: Ok wyszło to rozbiłem na 4 przypadki ale ogólnie dość dziwne zadanie w zbiorze funkcja liniowa zakres rozszerzony. Tzn potem jest jeszcze treśćjakieś max min itd dziwne paskudztwo dziwne że gwiazdki nie ma ale wyszlo ZKS ja się nie znam na tym wolfram alpha bo mam wolfram mathematica na kompie wersje 10 chyba i na nim też sie nie znam xD te programy powinny byc bardziej przyjazne dla uzytkownika a nie klikasz uruchom i nie wiesz o co chodzi xD
8 cze 23:01
Gargul: Są przyjazne, ale nie dla dzieci,które nie potrafią wykorzystać ich możliwości... xD, xD, xD, xD ... − wróć z tym do gimbazy....
8 cze 23:08
Michcio: Photoshopa, Ilustratora , Dreamweavera umiem Office cały pakiet umiem Ale te Matlaby, Mathcady i inne Wolframy są dziwne XDD Kargul nie pyskuj tam tylko idź spać lepiej Możesz przy okazji plecak pakować bo jutro gimbaza......
8 cze 23:11
Kacper: Michcio zapytaj np mnie o wykres emotka
9 cze 09:21