[F[Qulko]], urzędujesz tu jeszcze?
Asd: Qulko, urzędujesz tu jeszcze?
8 cze 22:41
Qulka: zaglądam
8 cze 23:19
Asd: Czy jeżeli wrzuciłbym zadania w formie screena, to byłby problem? Czy przepisać?
8 cze 23:59
Qulka: może być screen
9 cze 08:48
daras: i co po tym skrinie? który zniknie wkrótce w czeluściach niebytu :?
9 cze 08:51
qwark: ano nic, tutaj nawet porządnego archiwum nie ma
zresztą komu by się chciało go przeszukać
9 cze 08:51
9 cze 23:58
Qulka: i co z nimi zrobić?
10 cze 08:47
Qulka:

1. F(x)
a) P(X≤3)=9/14
b) δ=2,839229559
obliczenia do b
−2 0,071428571 −0,142857143 4 0,285714286
−1 0,142857143 −0,142857143 1 0,142857143
0 0,214285714 0 0 0
3 0,214285714 0,642857143 9 1,928571429
4 0,142857143 0,571428571 16 2,285714286
6 0,142857143 0,857142857 36 5,142857143
7 0,071428571 0,5 49 3,5
2,285714286 13,28571429 8,06122449 2,839229559
10 cze 09:01
Qulka: ta dystrybuanta w 2 to coś za szybko pisana

powinna kończyć się na 1
10 cze 09:16
Asd: Czy mogłabyś po prostu zrobić te zadania ? jutro planuję zakuwać. Matematyka jak zwykle z
tyłu.. To zadania z mojej zerówki. 1 zadanie chyba miałem dobrze z tego co patrzę. Egzamin
zwykle mam podobny do zerówki, więc jest dla mnie szansa, jeśli pomożesz
10 cze 21:57
Qulka: robię robię ..tylko zajęłam się jakimiś tu bieżącymi
10 cze 22:00
Asd: Bardzo dziękuję. Jak najłopatologiczniej poproszę
10 cze 22:31
Kacper:
Qulka oni cię wykorzystują
10 cze 22:44
Qulka: będzie jak najszybciej ..czyli excelem
10 cze 22:55
Asd: idzie jakoś?
11 cze 01:01
Qulka: zadanie 3
X 0 1 2 3
p 5/24 4/24 9/24 6/24
xp 0 4/24 18/24 18/24
E(X)= 40/24 = 10/6
E(Y|X=2)
Y 1 2 3
p 3/24 1/24 5/24
xp 3/24 2/24 15/24
E(Y|X=2)= 20/24/9/24=20/9
11 cze 01:12
Asd: 1. Z czego bierze się xp w X? 2. p w Y? 3. xp w Y?
11 cze 01:25
Qulka: zadanie 4
odchylenie próby σ
x=σ/
√n więc tu = 6/
√9=2
| | 70−65 | |
normalizacja |
| =2,5 |
| | 2 | |
P(X>70)=1−P(X<70)=1−F(2,5)=1−0,99379=0,00621=0,621%
11 cze 01:25
Qulka: xp to iloczyn x i p
11 cze 01:26
Qulka: p w Y to ten rządek w tabelce jak X=2
11 cze 01:26
Asd: W 2 jest jakiś błąd treściowy, tak?
11 cze 01:46
Qulka: zadanie 5
u
kryt=2,053748911
(46−2,05•13/
√60 ; 46+2,05•13/
√60 ) = (42,55 ; 49,45)
d=3,45 nowe d=3,45*0,75=2,58
| | t2σ2 | |
n= |
| =2,052132/2,582= 107 |
| | d2 | |
11 cze 01:52
Qulka: tak podejrzewam że w zadaniu 2 coś nakręcono
11 cze 01:54
Qulka: Zadanie 6
ϰ2=0,184831819
ϰ2=9,837409311
(√3•137/9,837 ; √3•137/0,185 ) =(6,46 ; 47,15)
11 cze 02:02
Asd: W 5, skąd jest Ukryt oraz d?
11 cze 02:06
Asd: W 6 skąd ta dziwna literka?
11 cze 02:08
Qulka: Zadanie 7
t
kr=1,99
t
emp<t
kr więc nie ma podstaw do odrzucenia hipotezy o równości średnich
11 cze 02:09
Qulka: wszystkie krytyczne to z tablic
u to z rozkładu normalnego standaryzowanego
ϰ2 to rozkład chi kwadrat
11 cze 02:10
Qulka: Zadanie 8
19 30 49
24 184 208
43 214 257
8,19844358 40,80155642 49
34,80155642 173,1984436 208
43 214 257
14,23119156 2,859538492
3,35254032 0,673641279
17,58373188 3,533179771
ϰ2 empir 21,11691165
ϰ2kryt 1,5708E−06
odrzucamy hipotezę że nie wpływa
czyli jest istotny
11 cze 02:26
Qulka: czas spać
11 cze 02:27
Asd: Nie krępuj się. Dzięki za poświęcony czas. Można w kolejnych dniach na Cb liczyć?
11 cze 02:29
Qulka: od poniedziałku
11 cze 11:59
bezendu:
Qulka a dziś nie będzie Cię wieczorem ?
11 cze 12:40
Qulka: muszę odespać bo jutro za kierownica 500km mam do zrobienia
11 cze 22:41
Asd: Qulko, nieśmiało zapytam czy masz czasz to dokończyć?
24 cze 20:53
Asd: refresh
25 cze 21:37
Asd: Czy ktos oprocz Qulki moze z tym pomoc? Jutro mam poprawke..
26 cze 18:32