geomatria
Cami: Witam wszystkich

jutro mam egzamin z geometrii. Proszę o pomoc − rozwiązanie lub chociaż wskazówki

1) Wyznaczyć hiperpłaszczyznę π1∩π2∩π3, gdzie π1,π2,π3 są płaszczyznami w R
3 zadanymi
odpowiednio równaniami:
π1:2x−y+3z−9=0
π2: x+2y+2z−3=0
π3:3x+y−4z+6=0.
2) Niech x1=(1,1,0), x2=(0,1,1),x3=(1,0,1),x4=(−1,1,1) będą pkt w R
3.Napisać równanie
płaszczyzny H przechodzącej przez pkt x1,x2,x3 oraz równoległej do prostej przechodzącej przez
pkt x3,x4.
3)Dla jakiej wartości parametru m ∊ R proste przecinają się
L1: x+2/2 = y/−3 = z−1/4
L2: x−3/m = y+1/4 = z−7/2
Wyznaczyć współrzędne pkt przecięcia.