Błagam pomocy .
Ollena: Naszkicuj wykres funkcji : f(x)= x*(x−1)
8 cze 21:25
Ollena: Jutro poprawa a ja nie wiem nic ;C
8 cze 21:27
Janek191:

f(x) = x*(x − 1) = x
2 − x
Miejsca zerowe:
x
1 = 0 x
2 = 1
q = f( q) = f( 0,5) = 0,5*( 0,5 − 1) = 0,5*( −0,5) = − 0,25
więc wierzchołek paraboli
W = ( p, q ) = ( 0,5 ; −0,5)
8 cze 21:29
Janek191:
To co robiłaś prawie cały rok szkolny ?
8 cze 21:29
Ollena: ja wgl nie ogarniam tego :C
8 cze 21:34
Aleksis: Możesz mi to jakoś wytłumaczyc ? ;< proszę
8 cze 21:36