matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
misia :
3
sinx * sin2x =
cosx
2
8 cze 20:49
Benny:
3
sinx*sin2x−
cosx=0
2
3
sinx*2*sinx*cosx−
cosx=0
2
3
cosx(2sin
2
x−
)=0
2
3
cosx=0 lub 2sin
2
x−
=0
2
Dokończysz?
8 cze 20:57
misia :
tak, dzięki
8 cze 21:06