matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
narysuj jej wykres
ajaaah:
sin2x
dana jest funkcja
gdzie x∊<−2π;2π>
cosx
8 cze 20:40
Benny:
sin2x=2*sinx*cosx, więc
2*sinx*cosx
=2sinx
cosx
cosx≠0
π
x≠
+kπ
2
π
Rysujesz wykres f(x)=2*sinx i rysujesz otwarte kółka co
2
8 cze 20:43
b.:
sin2x = 2 sinx cosx
8 cze 20:43
Mila:
π
cosx≠0⇔x≠
+kπ
2
2sinx*cosx
f(x)=
⇔
cosx
π
f(x)=2sinx i x≠
+kπ
2
8 cze 20:47
misia :
bardzo dziękuję
8 cze 20:55
Mila:
8 cze 21:29