Oblicz korzystając ze wzoru skróconego mnożenia
Karolcia08: Zwykłe proste niby zadanie, ale nadal tego nie czaję, więc jak ktoś mógłby to rozwiązać krok po
kroku będę wdzięczna

(2√3 − 3)
2
8 cze 19:20
5-latek: =22*(√3)2−2*3√3+32 = policz
8 cze 19:22
Karolcia08: Okej, dziękuje bardzo
8 cze 19:24
5-latek: Ale naprawdę to rozumiesz ?
8 cze 19:25
Janek191:
@ 5 − latek ?
8 cze 19:26
Kacper:
Ona dziękuje za rozwiązanie
8 cze 19:26
Janek191:
Stosujemy wzór : ( a − b)2 = a2 − 2 a*b + b2
8 cze 19:26
5-latek: A widzisz brakuje jednej dwojki
= 22*(√3)2−2*2√3*3−32
8 cze 19:28
5-latek: same dzisiaj chochliki na końcu ma być +3
2 (czas
8 cze 19:29