| π | π | |||
arccos(cos | )− arctg(tg | ) | ||
| 5 | 10 |
| π | ||
arccos(cos | )=x | |
| 5 |
| π | ||
cosx=cos | // tutaj nie wiem jak dalej to policzyć. Chyba "podzielić" przez "cos" nie | |
| 5 |
| π | π | |||
arccos(cos | )= | |||
| 5 | 5 |
| π | π | |||
arctg(tg( | ))= | |||
| 10 | 10 |
arctg(tg(x))=x
Wiem, że prawdziwy jest wzór sin(arcsin(x))=x
| π | 1 | π | ||||
arccos(cos | )=arccos( | = | ||||
| 3 | 2 | 3 |
| π | |
należy do zbioru wartości arccosx. | |
| 3 |
| π | ||
Tak samo jest z z argumentem | . | |
| 5 |