| 1 − i | ||
( | )6 | |
| √3 + i |
| √2 | π | π | π | π | ||||||
( | *(cos(− | − | )+isin(− | − | )))6 | |||||
| 2 | 4 | 6 | 4 | 6 |
| 8 | 5π | 5π | |||
(cos(− | )+isin(− | )) | |||
| 64 | 2 | 2 |
| 1 | 5π | 5π | |||
(cos( | )−isin( | )) | |||
| 8 | 2 | 2 |
| 1 | π | π | |||
(cos( | )−isin( | )) | |||
| 8 | 2 | 2 |
| 1 | ||
− | i | |
| 8 |
z1=1−i Punkt (1,−1)
|z1|=√1+1=√2
| π | 7π | |||
α=2π− | = | |||
| 4 | 4 |
| 7π | 7π | |||
z1=√2*(cos | +isin | ) | ||
| 4 | 4 |
| √3 | ||
cosβ= | ||
| 2 |
| 1 | ||
sinβ= | ||
| 2 |
| π | ||
β= | ||
| 6 |
| z1 | √2 | 7π | π | 7π | π | |||||||
( | )6=( | *(cos( | − | )+i sin( | − | ))6= | ||||||
| z2 | 2 | 4 | 6 | 4 | 6 |
| (√2)6 | 19π | 19π | ||||
= | *[cos( | *6)+i sin( | *6)]= | |||
| 26 | 12 | 12 |
| 1 | 19π | 19π | ||||
= | *(cos | +i sin | )= | |||
| 8 | 2 | 2 |
| 1 | 3π | 3π | 1 | 1 | ||||||
= | *(cos | +i sin | )= | *(−i)=− | i | |||||
| 8 | 2 | 2 | 8 | 8 |
| 7 | 7 | 1 | 1 | |||||
z6=8(cos | * 6 π + i sin | * 6 π) = 8(cos | π + i sin | π) | ||||
| 4 | 4 | 2 | 2 |
| 1 | 1 | |||
z6=26(cos | * 6 π + i sin | * 6 π) = 26(cosπ + i sinπ) | ||
| 6 | 6 |
| 1 | ||
kiedy odejmę np cos wychodzi mi − | π | |
| 2 |
| 7 | ||
hmm chyba bez sensu usuwam sobie pełen okres 2π z | * 6, tak? | |
| 4 |
| 1 | π | |||
cos(− | π)=cos | =0 | ||
| 2 | 2 |
| 1 | ||
sin(− | π)=−1 | |
| 2 |
Powodzenia w dalszej nauce.