matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
john81:
|2
√
2
+ 1| − 2|
√
2
− 2|
√
(1 −
√
3
)
2
8 cze 17:24
J:
a) = 2
√
2
+ 1 − 4 + 2
√
2
= 4
√
2
− 3 b) = I1 −
√
3
I =
√
3 − 1
8 cze 17:26